Kırıkkale'de, Düğünlere yeni kural

Kırıkkale'de, Düğünlere yeni kural

Kırıkkale'de, İkramlar azaltılacak, mümkünse yapılmayacak! Mahalli sanatçılara virüs eğitimi verilecek, düğün sahibiyle aynı sorumluluğa sahip olacak

A+ A-

Korona virüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliklerine gönderilen genelgede sıkı tedbirler uygulanması kararları alındı. Bu kapsamda düğünlerde  Düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlarda, maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara müsaade edilmeyecek. Uyulması zorunlu kurallara ilişkin sektör temsilcileri, işletmeciler, organizatörler ve esnaf odaları temsilcileri ile toplantılar düzenlenecek. İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları ilgililere tebliğ edilecek, tedbirlere riayet etmeleri hususunda uyarılacak. 

Düğünlere yeni kural! Korona virüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliklerine gönderilen genelgede sıkı tedbirler uygulanması kararları alındı. Bu kapsamda düğünlerde 
 
yapılacak Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri marifetiyle denetimler gerçekleştirilecek. Birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde bir gün süreyle faaliyet durdurma, dördüncü ihlalde ise 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezaları uygulanacak. Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya sivil kıyafetli resmi görevliler aracılığıyla denetim yapılacak. Denetimler, uyarıcı, rehberlik edici ve caydırıcı bir anlayışla, nezaketle yapılacak.
 
  Bulaş riskini artırdığı için düğünlerdeki ikramların azaltılması, mümkünse ikramda bulunulmaması. Sokak düğünleri için kesinlikle kolluk birimlerine bildirimde bulunulması, taahhütname imzalanması, salgın denetim birimlerince en az iki defa denetim yapılması. Düğün vb programlarda sahne alan bütün mahalli sanatçıların pandemi ile ilgili eğitime alınarak aynı zamanda uyarıcı birimler olarak görev yapmasının sağlanması ve bu yönde düğün sahibiyle birlikte sorumlu kılınması kararları alındı.
 
Kırıkkale Haber, Kırıkkale Haberleri, Kırıkkale Son Dakika Haber, Kırıkkale Haber, Kırıkkale Düğün 


Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur